Op zoek naar de balans v/mNegendaagse groepsreis naar het Lago di Bolsena

                                                                                                                                        Thema

De balans tussen vrouwen en mannen is op dit moment een belangrijke maatschappelijke kwestie. Je kunt het opvatten als een getalsmatige verhouding, in de zin van gelijkheid in taken, verantwoordelijkheden en posities. Daaronder ligt echter een diepere laag:  

Hoe gaan we om met het vrouwelijke en het mannelijke in onze cultuur, in spirituele, symbolische en psychologische zin? In onszelf?                                                                                    

Het is het thema van een negendaagse groepsreis rondom het Meer van Bolsena. Ooit was dit meer het centrum van de Etruskische cultuur, in tijden waarin het vrouwelijke en het mannelijke nog in balans was. We verbinden ons met het verhaal daarover, en met de resten die je nog in het landschap kunt aantreffen: oude altaren, tempels, holle wegen, bronnen, en natuurlijk het meer zelf. We gaan op zoek naar een innerlijke balans, een verbinding tussen het vrouwelijke en het mannelijke in onszelf, een evenwicht tussen hoofd en hart ook. 

In de ochtenden gaan we met elkaar op stap om de oude resten te verkennen, in de middagen verwerken we wat we gevonden hebben, via meditatie, yoga, massage, zwemmen, beweging, creativiteit en delen. En gebalanceerd eten natuurlijk!

                                                                            
Programma:

Zaterdag 11 mei: Aankomst, kennismaking, verbinding; uitleg over de streek

Zondag 12 mei: Bezoek aan Sovana: archeologisch park en Dom: we maken verbinding met de belangrijkste Etruskische godheden

Maandag 13 mei: Bezoek aan de Poggio dell’Ovo, een neolithisch landschapsaltaar nabij Sorano, waar we ons verbinden met de godin van de aarde

Dinsdag 14 mei: Bezoek aan de Barabbata, de antieke vruchtbaarheidsfeesten in het vissersstadje Marta

Woensdag 15 mei: Vrije dag en wat er zoal ontstaat

Donderdag 16 mei: Bezoek aan Renaissance beeldentuin in Bomarzo, met uitleg over de inwijdingsweg die daar is uitgebeeld.

Vrijdag 17 mei: Tarquinia: Bezoek aan de Etruskische necropolis en het Etruskisch Museum: kennismaking met de Etruskische kunst.

Zaterdag 18 mei: Bezoek aan het schiereiland van Bisenzio: verbinding m/v in jezelf, gevolgd door een boottocht rondom de eilanden

Zondag 19 mei: Terugreis            

 

 

Prijs bij 5 deelnemners: 1480,- Euro per persoon inclusive:

o Groepstransfer van/naar het vliegveld

o 8 x overnachtingen La Montagnola Retreat in tweepersoonskamer

o 8 x ontbijt (vegetarisch)

o 6 x picnic lunch (vegetarisch)

o 6 x diner (vegetarisch)

o Koffie, thee, water op locatie La Montagnola Retreat

o Yoga Thaimassage behandeling 30 min

o Lokaal vervoer naar de locaties binnen het programma

o 6 dagdelen excursies onder leiding & programma Selma Sevenhuijsen ter verkenning van de balans mannelijke en vrouwelijk in de etruskische cultuur

o Dagelijks wisselend programma (1-2 uur) ter verwerking en verdieping (o.a.yoga, meditatie, lezingen) van de balans mannelijk en vrouwelijk in onszelf

 

Niet inclusive:

o Vlucht naar Rome

o Toegang musea en locaties

o Maaltijden in restaurants

o Wijn

 

Beschikbaar additioneel:

o Thai Massage Behandeling

o 1/1 Coachingsgesprekken

o Extra individueel vervoer buiten het programma

 

Prijs per persoon voor meer dan 5 deelnemers:

o 6 deelnemers 1450,-

o 7 deelnemers 1350,-

o 8 deelnemers 1280,-              

Over de trainers

Selma Sevenhuijsen

Selma Sevenhuijsen

Selma Sevenhuijsen (www.selmasevenhuijsen.nl) is auteur van het boek ‘De glimlach van de sirene. Reis door het Etruskisch labyrint op zoek naar de godin’. Zij heeft jarenlang in de buurt van het meer gewoond, en heeft vele reizen begeleid langs heilige plekken in de streek. Ook werkt zij met het labyrint als spirituele weg.

Email: selma@selmasevenhuijsen.nl

Telefoon: 020-6706415 of 06 51 60 41 86

 

Sabine Hess

Sabine Hess

Sabine Hess heeft samen met haar man La Montagnola Retreat opgericht. Een Retreat om tijd en rust te vinden voor jezelf. Naast haar ervaring in strategie, organisatie ontwikkeling en personal coaching in multinationals is zij Thai Yoga Massage therapist.Tijdens deze reis ondersteunt zij het verdiepen en verwerken van de ervaringen door massage, meditatie en lichaamswerk.